Portal en probas mentres se elabora o regulamento de participación
Volver

Comedores saúdables

Ruben Ruben  •  24/04/2018  •    2 comentarios  • 

Código da proposta: UDC-2018-04-19

Máis variedade saudable, más frescos e verduras, máis pratos vexetarianos, menos residuos.

Hoxe en días os menús de moitas cafeterías carecen de unha variedade de platos que non se repitan semanalmente, ou que os pratos da comida non sean unha reproducción a maior escala das tapas da cafetería.

Tamén máis pratos vexetarianos dispoñibles a diario sen ter que sobrevivir con tortilla e champiñóns de lata.

A desaparición dos productos industriales con grasas de mala calidade coma a gran variedade de napolitanas, roscos, cornos, etc que poblan os mostradores fronta a unha fruta cara (prezo da unidade a prezo do kilo nun comedor universitario) e de baixa calidad onde o habitual é atopar mazás arenosas e outras frutas sen sabor algún.

Para acatar esto, o ideal sería unha posta en común de todalas cafeterías universitarias para compartir recetas no pro común e a colaboración das distintas facultades relacionadas coa saúde. Incluso eventos onde se invite os xestores de cada cafetería e impártanse charlas e obradoiros por parte de profesionais reconocidos que podan mellorar o seu negocio e a saúde de todolos estudantes.

E reducir a xeración de residuos nas cafeterías coma a prohibición dos vasos de poliestireno para o café.

Quere aumentar a variedade dos menús das cafeterías e comedores?

saúde cafetería comida salud vexetariano residuos Toda a universidade

Comentarios (2)


Necesitas Iniciar sesión ou Rexistrarte para comentar.
LauraFdez
LauraFdez  • 

Na cafetería do campus de Ferrol dispoñemos dunha ampla variedade de comida para almorzar a media mañá, e para o xantar teñen diferentes opcións, o menú do día tódolos días é diferente incluindo unha carne un peixe e verduras, e ademais sempre varía dunha semana a outra. Por riba, tamen dispoñen de racións de diferentes tipos, hamburguesas veganas, ensaladas nas que escolles os teus propios ingredientes, e moitos bocadillos se necesitas comer rápido. Ademáis, inclúen café de pota no prezo do menú por cortesía da casa. Creo que é un modelo que deberían seguir o resto de cafeterías da universidade.

Sen votos  |  0 0
Sen respostas
Vanessa
Vanessa  • 

É máis que necesario apoiar esta iniciativa. Sería de agradecer atopar unha variedade de froita fresca e de temporada para almorzar, en lugar das grasas saturadas da bolleria industrial.

Sen votos  |  0 0
Sen respostas